ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ - VPL LASER

You are here:

VPL LASER: Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

 Η αποτρίχωση μέσω Laser τρίτης γενιάς αποτελεί τη δημοφιλέστερη και πιο ενδεδειγμένη θεραπεία απαλλαγής της τριχοφυΐας στις μέρες μας.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αποτρίχωσης είναι εύκολος, γρήγορος, ιδιαίτερα αποτελεσματικός και πάνω από όλα ασφαλής για την υγεία μας και φυσικά αναίμακτος.

Συγκρίνοντας την εφαρμογή του Laser με άλλες πιθανές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το κερί – χαλάουα, οι αποτριχωτικές κρέμες και το ξυραφάκι, μπορούμε με ευκολία να αντιληφθούμε την προσωρινότητα του αποτελέσματος, αλλά και τις δερματικές βλάβες που αυτά προξενούν.

Μερικές από αυτές ταυτίζονται με ερεθισμούς, θυλακίτιδα, φλεγμονές και χαλάρωση του δέρματος.

Χαρακτηριστικά & πλεονεκτήματα του VPL Laser

Το VPL Laser (Variable Pulsed Light) αποτελεί την πλέον προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία στον χώρο της αισθητικής και συγκεκριμένα στον τομέα της αποτρίχωσης. Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης μηχάνημα, το οποίο σχετίζεται με το Πολλαπλό Παλμικό Φως και εγγυάται την απομάκρυνση της τριχοφυΐας σε μόνιμη βάση.

Σχετικά με τη διαδικασία εφαρμογής του VPL Laser, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι παλμοί του φιλτραρισμένου φωτός εφαρμόζονται με ασφάλεια, έλεγχο και συντομία, καθιστώντας το φως αυτό εντελώς αβλαβές για το δέρμα και τους ιστούς του.

Οι παλμοί αυτοί του κόκκινου φωτός απορροφώνται από τη μελανίνη, μια χρωστική που εμπεριέχεται στις τρίχες. Μέσω της απορρόφησης παράγεται θερμότητα, η οποία με τη σειρά της καταστρέφει τον υπάρχων θύλακα της τρίχας, αλλά και την ικανότητά του να αναγεννιέται.

Αυτό σημαίνει πως κάθε παλμός φωτός αποδυναμώνει μεγάλο αριθμό θυλάκων, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία της αποτρίχωσης πιο εύκολη και αποδοτική από ποτέ.

Όσον αφορά τον πόνο που μπορεί να προκληθεί κατά την εφαρμογή της μεθόδου του VPL Laser, αυτός είναι ανεκτός και συνήθως μέτριας έντασης. Επίσης, είναι εξατομικευμένος και φυσικά σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος, την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα της τριχοφυΐας.

Η πλειονότητα λοιπόν των ατόμων νιώθει ένα ελαφρύ κάψιμο, το οποίο είναι στιγμιαίο. Ωστόσο, η επανάληψη των συνεδριών συμβάλλει στη μείωση του πόνου, αφού η υφή και πυκνότητα των τριχών μεταβάλλεται.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αποτριχωτική μέθοδος με VPL Laser ξεκινά πάντοτε με το λεγόμενο “πάγωμα” της περιοχής, λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τον παλμό του Laser. Αυτό δρα ως αναισθητικό και συνεπώς, μειώνει το αίσθημα πόνου σε μεγάλο βαθμό.

Το αποτέλεσμα είναι η ιδιαίτερα άμεση αντιμετώπιση των τριχών, εντός λίγων μόνο λεπτών. Στη συνέχεια, οι εκτιθέμενες στο VPL τρίχες αποβάλλονται από τον οργανισμό με εντελώς φυσικό τρόπο. Το διάστημα αυτής της διαδικασίας διαρκεί συνήθως από μία ως τρεις εβδομάδες, δημιουργώντας την επιθυμητή αίσθηση ενός απαλού και λείου δέρματος.

Τύπος τρίχας & δέρματος

Η εν λόγω αποτριχωτική μέθοδος απευθύνεται σε όλους, αφού συστήνεται για τον πιο ανοιχτόχρωμο ως τον πιο σκουρόχρωμο τύπο δέρματος.

Η δυναμική του VPL Laser επιβεβαιώνεται και από την αποτελεσματικότητά του απέναντι σε οποιοδήποτε είδος τρίχας. Για παράδειγμα, τόσο η πυκνή σύσταση των τριχών της μασχάλης, όσο και η λεπτή σύσταση αυτών του προσώπου, μπορούν να αντιμετωπισθούν με επιτυχία.

Περιοχές εφαρμογής.

Το VPL Laser είναι κατάλληλο όχι μόνο για κάθε τύπο επιδερμίδας και τρίχας, αλλά και για κάθε περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και του σώματος.

Είναι λοιπόν δυνατό να εφαρμοσθεί οπουδήποτε η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα κάνει την εμφάνισή της.

Όσον αφορά το πρόσωπο, ποικίλες είναι οι περιοχές εφαρμογής, όπως το άνω χείλος, τα ζυγωματικά και το πιγούνι, ενώ αναφορικά με το σώμα, προτιμώνται μέρη όπως οι μασχάλες, το στήθος, η πλάτη και φυσικά το τρίπτυχο μπικίνι – μηροί – κνήμες.

Είναι πλέον γεγονός ότι η αποτρίχωση με VPL Laser συνιστά τη νούμερο ένα επιλογή για τις γυναίκες, ενώ για το ανδρικό φύλο αποτελεί μονόδρομο, αφού λόγω της εκτεταμένης τριχοφυΐας του επιλέγει την τεχνική με τον λιγότερο δυνατό σωματικό πόνο.

ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ VPL LASER
Διάρκεια & συχνότητα των συνεδριών

Το VPL Laser ταυτίζεται με μια εξατομικευμένη διαδικασία. Άρα εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας έχει άμεση σχέση με την περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το Laser.

Οι συνεδρίες που προτείνονται για μόνιμη αποτρίχωση, συνήθως είναι 8-10 για το πρόσωπο και 6-8 για το σώμα. Όμως ειδικά για την περιοχή του μπικίνι, προτιμώνται 8-10 επισκέψεις, καθώς οι τρίχες στο σημείο αυτό είναι πιο ανθεκτικές.

Σε κάθε περίπτωση, για να υπάρξει αποτέλεσμα, ο αριθμός των συνεδριών πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 30-35 ημερών.

Ακόμη, οφείλουμε να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η αποδοτικότητα της θεραπείας εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων όπως το φύλο, την ποιότητα – ποσότητα της τρίχας και την ύπαρξη ή μη ορμονικών διαταραχών.

Για αυτό τον λόγο, πρέπει να είμαστε τυπικοί και να προγραμματίζουμε μία συνεδρία ανά μήνα, αν όντως θέλουμε να παρατηρήσουμε βελτίωση.

Η τήρηση του αριθμού και της συχνότητας των συνεδριών συνδέεται με το γεγονός ότι το Laser πρέπει να εφαρμοσθεί στη φάση ανάπτυξης των τριχών, δηλαδή στην αναγενή φάση και όχι στο στάδιο της ηρεμίας, δηλαδή την τελογενή φάση.

Ρίχνοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά της αποτριχωτικής μεθόδου του Laser γενικά, και ειδικά του VPL, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι συνιστά τη βέλτιστη με διαφορά θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Συστήνεται σε όλους ανεπιφύλακτα, εφόσον αποτελεί την πλέον ακίνδυνη, ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική μόνιμης αποτρίχωσης. Φυσικά, η εφαρμογή της μεθόδου αυτής πρέπει να συνοδεύεται από τις συμβουλές του προσωπικού μας αισθητικού, ώστε να είναι εξατομικευμένη και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, όλοι θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο πιο προηγμένο επίτευγμα της τεχνολογίας στον τομέα της αισθητικής. Ας μην το σκεφτόμαστε άλλο κι ας δοκιμάσουμε!