ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

You are here:

Πρεσσοθεραπεία με το Xilia 735

Η πρεσσοθεραπεία είναι μια ακίνδυνη μέθοδος για λεμφική αποσυμφόρηση, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει το κυκλοφορικό σύστημα για την ταχύτερη αποτοξίνωση και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των κάτω άκρων που είναι ευάλωτα στα κυκλοφορικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τα πρησμένα πόδια να έχουν βρει τη λύση τους.

Επίσης, στο λεμφικό μασάζ οι χειρισμοί στα χέρια είναι δέκα φορές πιο έντονοι με αποτέλεσμα το μασάζ να αυξάνει την παροχή αίματος στο δέρμα, να τρέφει τους ιστούς , να βοηθάει στην λεμφική ροή και κατά συνέπεια στην αντιγήρανση

πρεσσοθεραπεία

Το Λεμφικό Μασάζ πίεσης, με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνοντας το οξυγόνο και βοηθά στην αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, να αυξάνονται οι κάψεις και να μειώνεται η κυτταρίτιδα.

Τα πλεονεκτήματα της πρεσσοθεραπείας

Η πρεσσοθεραπεία είναι μία εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική θεραπεία,η οποία καταπολεμά το άγχος και το στρες γιατί μειώνει την ένταση των νεύρων και των μυών. Ο χρόνος της κάθε συνεδρίας διαρκεί 30 -45 λεπτά της ώρας και συχνά μετά το τέλος της υπάρχει έντονη διούρηση για αυτό καλό θα ήταν να ακολουθήσει εντατική ενυδάτωση για να αποκατασταθεί το νερό της λέμφου.

Επίσης, η Πρεσσοθεραπεία βοηθά σε μεγάλο βαθμό τα οιδήματα τόσο πριν, εντός και μετά τις φάσεις της οποιαδήποτε χειρουργικής επέμβασης και σε γυναίκες με έντονες ορμονικές διαταραχές (προεμμηνορυσιακό σύνδρομο,εμμηνόπαυση) για να βελτιώσουν την κατακράτηση υγρών.

Επιπλέον, ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν πρόβλημα κυτταρίτιδας και σπασμένα αγγεία ή ευρυαγγείες, γιατί δεν αναπτύσσεται θερμότητα.

Αναλυτικά, πρεσσοθεραπεία μπορούν να κάνουν:

 • null
  Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας με καθιστική δουλειά, για την αντιμετώπιση των έντονων κατακρατήσεων (πρησμένα πόδια) και της λεγόμενης κυτταρίτιδας.
 • null
  Άντρες και γυναίκες κάποιους μήνες μετά από κάποιο χειρουργείο για λεμφική αποσυμφόρηση μετεγχειρητικών οιδημάτων ( ΠΑΝΤΑ σε συνενοηση με τον γιατρό του)
 • null
  Αθλητές μετά από κάθε είδους έντονης άσκησης για αποσυμφόρηση των μυών από την συσώρευση γαλακτικού οξέος μετά την άσκηση.
 • null
  Σε εγκύους που υποφέρουν από έντονα πρηξίματα στα κάτω άκρα ( ΠΑΝΤΑ σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο)
 • null
  Σε γυναίκες στη κλιμακτήριο που έχουν έντονες ορμονικές αλλαγές άρα και έντονα πρηξίματα σε όλο το σώμα.
 • null
  Σε άντρες και γυναίκες που θέλουν να αποτοξινώσουν το σώμα τους και προσπαθούν να χάσουν κιλά και ο μεταβολισμός τους μαζί με τον δείκτη της ζυγαριάς έχουν “κολλήσει” .

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Πότε είναι η καταλληλότερη χρονική περίοδος για να κάνω πρεσσοθεραπεία;

  Η πρεσσοθεραπεία είναι μια θεραπεία που μπορεί να πραγματοποιείται όλο το χρόνο χωρίς κανέναν περιορισμό.

 • Μετά από την συνεδρία υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιον ερεθισμό;

  Μετά τη συνεδρία δεν έχετε κανέναν απολύτως ερεθισμό, ίσα-ίσα που θα νιώθετε πιο ανάλαφρη και ξεκούραστη.

 • Είναι επίπονη θεραπεία;

  Οχι η πρεσσοθεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και χαλαρωτική, έχετε μόνο την αίσθηση μιας ελαφριάς πίεσης.

 • Τι πρέπει να προσέξω μετά την πρεσσοθεραπεία;

  Η πρόταση μας είναι πριν την θεραπεία να έχετε πιει αρκετό νερό για να διευκολύνουμε την κίνηση της λέμφου.

  Επίσης καλό είναι μετά από μία συνεδρία πρεσσοθεραπείας αλλά και λεμφικού μασάζ να αποφεύγουμε τις μεγάλες ποσότητες λευκών υδατανθράκων, αλκοόλ, και ζάχαρης. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν μετά από 12 ώρες .

 • Πότε θα δω το αποτέλεσμα της συνεδρίας;

  Η λεμφική αποσυμφόρηση χρειάζεται από 24 μέχρι 48 ώρες για την πλήρη αποτοξίνωση, οπότε το σώμα σας μπορεί να αλλάξει από την αμέσως επόμενη ημέρα.

 • Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείται Πρεσσοθεραπεία;

  Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται οι πελάτες να λαμβάνουν μια σειρά από 8 εως 15 θεραπείες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ατομικές τους ανάγκες. Οι εβδομαδιαίες θεραπείες συνιστώνται για την επίτευξη εξατομικευμένων αποτελεσμάτων, αυτό συμβαίνει επειδή ο θεραπευόμενος έχει διαφορετική και εξειδικευμένη μεταχείριση από το ινστιτούτο μας και ο αριθμός συνεδριών και η συχνότητα τους διαμορφώνεται από τον αισθητικό πρόβλημα και ανάγκη του θεραπευόμενου.