ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙ - ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

You are here:

Δερμοαποξεση με διαμάντι diamond dermabrassion

Η δερμοαπόξεση συνιστά την απλούστερη και αποτελεσματικότερη ιατρική μέθοδο που χρησιμοποιείται στο χώρο της Αισθητικής, με στόχο τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Μέσω αυτής επιτυγχάνεται τόσο η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, όσο και η κολλαγονογένεση, η οποία θεωρείται υψίστης σημασίας για την εξασφάλιση της δερματικής νεανικότητας.
Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείται ιδανική τεχνική καθαρισμού γενικώς για την επιδερμίδα μας και κυρίως για το πρόσωπό μας, την πιο ευαίσθητη δερματικά περιοχή πάνω μας. Μάλιστα, ενδείκνυται για άτομα με πολύ ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα, που δύναται να ερεθίζονται εντονότερα με την εφαρμογή κάποιας άλλης θεραπείας.

Πώς γίνεται η δερμοαπόξεση με διαμάντια;

Η επιδερμίδα μας, δηλαδή η εξωτερική στιβάδα του δέρματός μας, αποτελείται από σειρές κυττάρων. Στις πιο επιφανειακές σειρές βρίσκονται τα νεκρά κύτταρα, ενώ στις βαθύτερες τα κύτταρα που ωριμάζουν για να «ανέβουν» σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Με την τεχνική της δερμοαπόξεσης αφαιρείται το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδας, δηλαδή οι εξωτερικές στιβάδες, με τρόπο εντελώς ακίνδυνο και πλήρως ελεγχόμενο. Η δερμοαπόξεση θέτει ως απώτερο στόχο την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της δερματικής επιφάνειας και την αποκάλυψη των βαθύτερων στρωμάτων της επιδερμίδας.

Στάδια δερμοαπόξεσης

Η θεραπεία αποτελείται από δύο μέρη:
1. την απολέπιση με ειδικές κεφαλές και
2. την αναρρόφηση των νεκρών κυττάρων.

Χρήση ειδικού μηχανισμού

Για την πραγματοποίηση της δερμοαπόξεσης με διαμάντια χρησιμοποιείται ένας ειδικός, περιστρεφόμενος μηχανισμός. Πρόκειται για μία συσκευή αναρρόφησης με μεταλλική κεφαλή, της οποίας το άκρο επικαλύπτεται με τεχνητό διαμάντι. Καθώς η κεφαλή περιστρέφεται, ουσιαστικά «ξύνει» ήπια το δέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και το «κλειστό» σμήγμα, ενώ παράλληλα γίνεται διάνοιξη φαγεσώρων, κύστεων και κεχρίων, δημιουργώντας ένα δέρμα πάνω από όλα καθαρό, λείο και δίχως υπολείμματα κρυστάλλων. Φυσικά η συσκευή αυτή διαθέτει διαφορετικές κεφαλές και διαβαθμίσεις επιθετικότητας, που προσαρμόζονται στη διαφορετικότητα κάθε δέρματος, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία γίνεται με μηχανικό τρόπο και όχι χημικό (π.χ. peeling). Έτσι, το δέρμα ανανεώνεται με έναν απολύτως φυσικό τρόπο.

Περιοχές εφαρμογής.

Αναφέρονται επιγραμματικά τα σημεία του σώματος, πέραν του προσώπου (ρυτίδες, πανάδες, ουλές ακμής), στα οποία η δερμοαπόξεση μπορεί να επιφέρει αισθητή βελτίωση:

  • Λαιμός
  • Μπούστο
  • Χέρια
  • Πλάτη
  • Περιοχές με ραγάδες
Αποτελέσματα της δερμοαπόξεσης

Η εν λόγω μέθοδος στοχεύει στην αντιμετώπιση μιας πληθώρας αισθητικών προβλημάτων, αλλά και στην περιποίηση του δέρματος για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

Παρακάτω καταγράφονται αναλυτικά τα οφέλη της:

  • Κυτταρική ανανέωση & λάμψη
  • Κολλαγονογένεση & παραγωγή ελαστίνης
  • Βελτίωση της ελαστικότητας
  • Λείανση των ραγάδων
  • Εξάλειψη των ρυτίδων σε βάθος
  • Μείωση των πανάδων
  • Λείανση των ουλών ακμής
  • Βελτίωση δυσμορφιών & ανομοιομορφιών
  • Καθαρισμός μαύρων στιγμάτων
  • Μείωση του μεγέθους των πόρων
  • Αντιμετώπιση λιπαρότητας & σμηγματόρροιας
  • Μείωση φωτογήρανσης.
δερμοαποξεση
Διάρκεια & συχνότητα των συνεδριών

Συνήθως προτιμάται η πραγματοποίηση 4-6 συνεδριών ανά 7-14 ημέρες.
Βέβαια ο τελικός αριθμός των συνεδριών, όπως και η επανάληψή τους, εξαρτώνται από το μέγεθος του αισθητικού προβλήματος. Άρα σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαίο να συμβουλευτούμε και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του αισθητικού μας.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Όσον αφορά τις ευεργετικές δράσεις της δερμοαπόξεσης, αυτές είναι ορατές από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αφού η επιδερμίδα φαίνεται λαμπερή, πιο ξεκούραστη και είναι απαλή και φυσικά απαλλαγμένη από ρύπους.

Πριν, κατά τη διάρκεια & μετά τη θεραπεία

Θα πρέπει να επισημανθεί η απουσία πόνου κατά τη διάρκεια της θεραπείας, γεγονός που καθιστά τη χρήση αναισθητικής κρέμας περιττή πριν από τη δερμοαπόξεση. Ωστόσο πριν την εφαρμογή της τελευταίας, προηγείται σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου (ή της σωματικής περιοχής )με ειδικό σαπούνι.

Στα θετικά γνωρίσματα της συγκεκριμένης μεθόδου, συγκαταλέγεται η έλλειψη σημαδιών ή χρωματικών αλλαγών στο δέρμα μετά το πέρας της διαδικασίας. Ενδέχεται το δέρμα να παρουσιάσει έναν ήπιο ερεθισμό μετά τη δερμοαπόξεση, όμως αυτός υποχωρεί εντός ολίγων ωρών.

Επιπλέον, για την ενίσχυση του αποτελέσματος προτείνεται συστηματική ενυδάτωση του δέρματος και επάλειψη με αντηλιακό προϊόν τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία. Τέλος, απαραίτητη κρίνεται η αποφυγή μακιγιάζ την ημέρα εφαρμογής της θεραπείας

Συνδυασμός μεθόδων

Σε περίπτωση που επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η δερμοαπόξεση προτείνεται να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες δερματικής ανάπλασης και αναζωογόνησης, όπως είναι η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος.

Πότε πρέπει να αποφύγω τη δερμοαπόξεση;

Η θεραπεία της δερμοαπόξεσης δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα στις εξής περιπτώσεις:

  • λοιμώξεις στο δέρμα (π.χ. μικροβιακές, έρπης)
  • δερματικά τραύματα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε άτομα που κάνουν χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων, διότι είναι πιθανό να εμφανίσουν ευκολότερα μελανιές, αλλά και σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.

Το ερώτημα είναι ένα: Ποιος δεν θέλει να έχει μια απαλή και χωρίς σημάδια επιδερμίδα;

Η απάντηση είναι ολοφάνερη. Επιλέγοντας λοιπόν τη δερμοαπόξεση με διαμάντι ως μέθοδο καθαρισμού του προσώπου μας, αλλά και άλλων σημείων του σώματός μας, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα λαμπερό, υγιές και νεανικό αποτέλεσμα: στο δέρμα μας!