ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ RF

You are here:

Ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη προσώπου και σώματος

Η εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων στον αισθητικό τομέα συνιστά μια μορφή αναίμακτου lifting και τεχνολογία νέας γενιάς. Πρόκειται για έναν μη επεμβατικό και εντελώς ανώδυνο τρόπο σύσφιξης του δέρματος που χρησιμοποιείται εξίσου σε πρόσωπο και σώμα.

Τι είναι όμως οι ραδιοσυχνότητες;

Ως ραδιοσυχνότητα αποκαλούμε μια ταλάντωση που μεταδίδεται με την ταχύτητα του φωτός, με τη μορφή εναλλασσόμενου ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου. Εφόσον η ραδιοσυχνότητα μεταφέρεται ως μη ιοντίζουσα ακτινοβολία, δεν προκαλεί γενετικές μεταλλάξεις.

Επί της ουσίας, οι συσκευές των ραδιοσυχνοτήτων παράγουν ραδιοκύματα απολύτως ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς την εκπομπή βλαβερών ακτινοβολιών. Τα ραδιοκύματα δρουν κρουστικά εντός των κυττάρων, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του δέρματος στους 38-42 οC. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες, οι ινοβλάστες των κυττάρων, δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου, διεγείρονται αυξάνοντας την παραγωγή των δύο παραπάνω πολύ σημαντικών για το δέρμα δομικών στοιχείων.

Επιπλέον, όσο περισσότερο διατηρηθεί η θερμοκρασία αυτή ενδοχοριακά, τόσο μεγαλύτερη είναι και η παραγωγή των προαναφερθέντων στοιχείων. Συνεπώς, η επανάληψη ραδιοσυχνοτήτων σε τακτά χρονικά διαστήματα σημαίνει και μεγαλύτερη παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και έτσι επιτυγχάνουμε πιο ορατά αποτελέσματα και φυσικά, με μεγαλύτερη διάρκεια.

Είδη ραδιοσυχνοτήτων

1) Η πολυπολική ραδιοσυχνότητα (Multipolar RF) εφαρμόζεται αποκλειστικά στο σώμα. Μάλιστα,

 • επικεντρώνεται στη λιπογλυπτική του σώματος (όχι λιποδιάλυση)
 • διορθώνει τις δερματικές ανομοιομορφίες
 • αποσκοπεί στη σωστή κατανομή του λίπους
 • αναδιαμορφώνει τον υποδόριο ιστό
 • αποτελεί αρωγό στην αποσυμφόρηση της κατακράτησης των υγρών (οίδημα)
 • βοηθάει στην ανάπλαση και αναγέννηση του δέρματος.

2) Η διπολική ραδιοσυχνότητα (Bipolar RF) χρησιμοποιείται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Κατά κύριο λόγο, αντιμετωπίζει προβλήματα έντονης χαλάρωσης.

Φυσικά και οι δύο προαναφερόμενες πολικότητες επιδρούν θετικά στη σύσφιξη του δέρματος. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτομέρεια που τις διαφοροποιεί. Η πολυπολική ραδιοσυχνότητα ενεργεί από το μέσο του δέρματος και κάτω, ως το ανώτερο επίπεδο των λιποκυττάρων, ενώ η διπολική πραγματοποιείται σε επιδερμικό επίπεδο.

Η επιλογή μεταξύ των δύο ειδών ραδιοσυχνοτήτων ή ο συνδυασμός αυτών οφείλει να γίνεται κατόπιν συμβουλής του αισθητικού μας.

Λεπτομερής λειτουργία των ραδιοσυχνοτήτων

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 4 κύριοι στόχοι των ραδιοσυχνοτήτων είναι:

 • η σύσφιξη του δέρματος
 • η δερματική λιπογλυπτική (απουσία ανομοιομορφίας)
 • η παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης
 • η μείωση της κυτταρίτιδας.

Όπως προαναφέρθηκε, οι ραδιοσυχνότητες ανάλογα με το είδος τους, δρουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας ή σε βάθος. Συγκεκριμένα η ενέργεια Multipolar RF εισχωρεί σε βάθος, διαπερνώντας τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας και θερμαίνει κατ’ επιλογή τον ιστό του δέρματος και τον εξωκυττάριο χώρο.

Εκεί βρίσκονται οι ίνες του κολλαγόνου, των οποίων η σύσπαση προκαλείται χάρη στην τοπική θέρμανση. Έτσι αυξάνεται ο μεταβολισμός των ινοβλαστών και μέσω αυτών
επιτυγχάνεται η άμεση παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η αναγέννηση αυτών αποσκοπεί στην ολική αναδόμηση του δέρματος, όπως και στη σύσφιξη και ανανέωση των ιστών.

Πέραν των ανωτέρω, η θέρμανση των λιποκυττάρων στοχεύει στην αύξηση απελευθέρωσης λίπους. Άρα, η Multipolar RF στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος, καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα και αυξάνοντας τον μεταβολισμό και την εν γένει λιποδιάλυση. Φυσικά η αντιμετώπιση του ανεπιθύμητου φλοιού πορτοκαλιού ενισχύεται θεαματικά, αν συνδυαστεί με την εφαρμογή του Cavitation RF

Περιοχές εφαρμογής Ραδιοσυχνοτήτων
ραδιοσυχνότητες RF πρόσωπο

Σχετικά με το πρόσωπο, ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το αποτέλεσμα ραδιοσυχνοτήτων στα παρακάτω αισθητικά ζητήματα:

 • απώλεια του οβάλ του προσώπου
 • αντιμετώπιση του διπλού πηγουνιού
 • χαλάρωση του άνω χείλους
 • βλεφαρόπτωση
 • χαλάρωση της περιοχής των ματιών.
ραδιοσυχνότητες RF σωμα

Όσον αφορά το σώμα, η βελτίωση είναι πραγματικά αισθητή στις περιοχές:

 • της κοιλιάς, ειδικά μετά από εγκυμοσύνη ή από μεγάλη απώλεια κιλών
 • των προσαγωγών
 • των γλουτών
 • του γονάτου
 • των χεριών (μπράτσων)
 • του ντεκολτέ.
Διάρκεια & συχνότητα συνεδριών Ραδιοσυχνοτήτων RF

Συνήθως η διάρκεια της συνεδρίας ταυτίζεται με δεκάλεπτη εφαρμογή ανά θεραπευόμενη περιοχή (π.χ. 10 λεπτά ανά προσαγωγό).
Πιο συγκεκριμένα, για το σώμα προτείνεται η πραγματοποίηση μιας συνεδρίας ανά βδομάδα (6-12 συνεδρίες συνολικά). Στο πρόσωπο συστήνεται μια συνεδρία ανά 15 μέρες (6-10 συνεδρίες συνολικά). Βέβαια, ο τελικός αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το υπάρχον αισθητικό πρόβλημα.

Τύπος επιδερμίδας & περίοδος εφαρμογής

Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι οι ραδιοσυχνότητες ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος, με στόχο την ανάπλαση του κολλαγόνου, τη σύσφιξη και την αύξηση της τονικότητας του δέρματος. Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου, αφού δεν επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Αίσθηση εφαρμογής

Κατά την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων, η αίσθηση που προκαλείται είναι μια εσωτερική ζεστασιά, η οποία όμως δεν κοκκινίζει σε καμία περίπτωση την επιδερμίδα. Άρα δεν τίθεται ζήτημα ερεθισμού.

Ολοκληρώνοντας, είναι προφανές ότι η χρήση ραδιοσυχνοτήτων στον κόσμο της αισθητικής έχει εδραιώσει τη θέση της τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Το σημαντικότερο όλων σχετικά με την εν λόγω θεραπεία είναι ότι τα ίδια τα κύτταρα του οργανισμού χρησιμοποιούνται, ώστε να εκλυθεί θερμότητα και κατά συνέπεια, λειτουργούν ως πηγή ενέργειας για την καταπολέμηση ποικίλων αισθητικών ζητημάτων.

Υπάρχει λοιπόν κάτι καλύτερο, από το να δώσεις την ευκαιρία στο ίδιο σου το σώμα να εξαλείψει τις ατέλειές του; Η απάντηση είναι μία: «Δοκίμασε και δεν θα χάσεις!».